EN

Poziv za medije - puštanje u rad ELEN punionice u Vodicama

pozivamo Vas na puštanje u rad ELEN punionice za vozila na električni pogon u Vodicama, koje će se održati u petak, 22. srpnja 2016. godine u 11 sati u Artinoj ulici, na istočnoj strani Autobusnog kolodvora Vodice.
Otvorenju punionice prisustvovat će gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev i članovi HEP-ovog tima za e-mobilnost.

Punionica u Vodicama postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“ gdje je Grad Vodice dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku HEP Operatora distribucijskog sustava, Elektre Šibenik. Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio više od dvadeset javnih ELEN punionica i to po jednu u Vodicama, Jastrebarskom, Krapini, Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji, Križevcima i Metkoviću, te četiri u Osijeku, tri u Varaždinu i pet AC/DC punionica u Koprivnici. Posebnost je nedavno puštena u rad ELEN LEAF punionica u Gradu Zagrebu, prva ultrabrza solarna punionica.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt e-mobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

Uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Zadru, Bujama i Umagu, a do kraja godine u Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Vinkovcima, Čakovcu, Ludbregu...
 
S poštovanjem,                                                                   
SEKTOR ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE