EN

Poziv za medije - ELEN punionica u Križevcima

Poštovani,

pozivamo Vas na puštanje u trajni rad ELEN punionice za vozila na električni pogon u Križevcima, koje će se održati u utorak, 2. kolovoza 2016. godine, u 11 sati, u Istarskoj ulici (parkiralište Billa).

Otvorenju punionice prisustvovat će Branko Hrg, gradonačelnik Grada Križevaca, i Domagoj Puzak, član HEP-ovog tima za e-mobilnost.

Punionica u Križevcima postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Križevci dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku HEP Operatora distribucijskog sustava Elektre Bjelovar, Pogona Križevci. Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio više od dvadeset javnih ELEN punionica i to u Osijeku, Varaždinu, Koprivnici, Vodicama, Jastrebarskom, Krapini, Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji, Metkoviću, a posebnost je nedavno puštena u rad ELEN LEAF punionica u Gradu Zagrebu, prva ultrabrza punionica sa solarnim nadstrešnicama.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt e-mobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i buke u gradskim središtima, te očuvanju okoliša.

Uskoro se očekuje puštanje u probni rad punionica u Zadru, Bujama i Umagu, a do kraja godine u Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Vinkovcima, Čakovcu, Ludbregu...
 
S poštovanjem,        
                                                                                  
SEKTOR ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE