EN

Poziv za medije - ELEN punionica u Krapini

Poštovani,
 
pozivamo Vas na puštanje u rad ELEN punionice za električna vozila u Krapini, koje će se održati u utorak, 24. svibnja 2016. godine, na parkiralištu kod Hušnjakovog, pored muzeja krapinskih neandertalaca, s početkom u 11 sati.

Otvorenju punionice prisustvovat će Zoran Gregurović, gradonačelnik Grada Krapine i Ivica Skorić, voditelj projekta e-Mobilnosti HEP grupe.

Punionica u Krapini postavljena je temeljem „Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila“, gdje je Grad Krapina dao pravo služnosti za parkirna mjesta, a HEP je nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektre Zabok (pogon Krapina). Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.

HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt elektromobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio devetnaest javnih ELEN punionica i to po jednu u Krapinu, Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji te Križevcima i Jastrebarskom (koje se nalaze u probnom radu), kao i četiri u Osijeku, tri u Varaždinu te pet ultrabrzih punionica u Koprivnici.

Uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Vodicama, Metkoviću, Zadru, Bujama i Zagrebu, a do kraja godine i u Rijeci, Splitu, Solinu, Dubrovniku, Šibeniku, Umagu, Virovitici, Bjelovaru, Kutini, Vinkovcima, Čakovcu, Ludbregu...
 
S poštovanjem,         
                                                          
SEKTOR ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE