EN
U Zagrebu svečano otvorena trafostanica Ferenščica

U Zagrebu svečano otvorena trafostanica Ferenščica

03.05.2016.
Ministar gospodarstva Tomislav Panenić svečano je pustio u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu 110/10(20) kV Ferenščica, ukupno vrijednu oko 62 milijuna kuna, koja će značajno doprinijeti povećanju kapaciteta mreže, pouzdanosti i kvalitete napajanja električnom energijom istočnog dijela grada Zagreba.

Pouzdana opskrba električnom energijom temelj je za razvoj hrvatskog gospodarstva. Zbog toga je ključno da HEP bude jamac za uspješno funkcioniranje elektroenergetskog tržišta na dobrobit svih sudionika, a prije svih hrvatskih potrošača,  rekao je tom prigodom ministar Panenić.

 

TS Ferenščica dio je ulaganja HEP-Operatora distribucijskog sustava, koja će omogućiti povećani kapacitet i pouzdanost srednjonaponske mreže na području šireg centra Zagreba. 

HEP je jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj, a ulaganja HEP ODS-a, koja se samo u 2016. godini kreću oko milijardu kuna i koja će u najvećoj mjeri provesti upravo domaće tvrtke, to najbolje potvrđuju, izjavio je Perica Jukić, predsjednik Uprave HEP-a d.d.

TS Ferenščica već je preuzela napajanje 30.000 kupaca područja Lopašićeve, Držićeve, Volovčice, Žitnjaka, dijela Trnja i Savice, a u konačnici će opskrbljivati 60.000 kupaca okolnog područja.

Istočni centar Zagreba već je godinama zona intenzivne izgradnje, pogotovo velikih poslovnih objekata, zbog čega očekujemo nove kupce i povećanje priključne snage, izjavio je Željko Šimek, direktor HEP ODS-a i dodao kako HEP ODS na području Elektre Zagreb u 2016. godini planira uložiti 154 milijuna kuna.