Poziv za medije - svečano puštanje u rad TS 110/10(20) Ferenščica

Poštovani,

pozivamo Vas na svečano puštanje u rad i obilazak novoizgrađenog elektroenergetskog objekta, trafostanice 110/10(20) kV Ferenščica koje će se održati u utorak, 3. svibnja 2016. godine, u Zagrebu (lokacija TS Ferenščica, Heinzelova ulica bb – križanje Heinzelove ulice i ulice Donje Svetice), s početkom u 14 sati.
Svečanom puštanju u rad TS Ferenščica nazočit će ministar gospodarstva Tomislav Panenić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Perica Jukić, predstavnici investitora iz HEP Operatora distribucijskog sustava i Hrvatskog operatora prijenosnog sustava, te predstavnici izvođača radova iz tvrtki Končar, GIP Pionir, Brodomerkur i Ravel.
Novoizgrađena Transformatorska stanica 110/10(20) kV Ferenščica vrijedna je oko 62 milijuna kuna i značajno doprinosi povećanju kapaciteta mreže, pouzdanosti i kvalitete napajanja električnom energijom istočnog dijela grada Zagreba. TS Ferenščica dio je kapitalnih ulaganja HEP-Operatora distribucijskog sustava na distribucijskom području Elektre Zagreb, koja osiguravaju povećani kapacitet i pouzdanost srednjonaponske mreže na području šireg centra Zagreba te preduvjete za prijelaz na naponsku razinu od 20kV. Zbog smještaja u blizini stambene zone, TS Ferenščica je izgrađena kao kompaktna zatvorena cjelina, koja je u potpunosti uklopljena u
visokourbanizirano gradsko okruženje.
Glavni izvođač radova na izgradnji TS Ferenščica bila je tvrtka Končar - Inženjering za energetiku i transport d.d., a u realizaciji projekta sudjelovale su i tvrtke GIP Pionir, Brodomerkur i Ravel.

S poštovanjem,
SEKTOR ZA KORPORATIVNE KOMUNIKACIJE

Kontakt za medije: Lidija Džaja Moharić, odnosisjavnoscu@hep.hr, 098/355-682
* parkiranje automobila omogućeno je na parkiralištu tvrtke Zagrebačke ceste, ulica Donje Svetice 48