NaslovnaEnglishMapa webaKontakti
HEP Operator distribucijskog sustava d.o.o.
ELEKTRODALMACIJA SPLIT 
   
 
  O nama

Elektrodalmacija Split pokriva prostor od 5.030 četvornih kilometara ili devet posto ukupne površine Hrvatske. Prema veličini je drugo distribucijsko područje u HEP Operatoru distribucijskog sustava. Na tom području  živi pola millijuna stanovnika, a u deset pogona (Trogir, Sinj, Omiš, Makarska, Imotski, Metković, Ploče, Brač, Hvar , Vrgorac),  pogonskom uredu Vis te Službama u sjedištu u Splitu,  radi 12,6 posto ukupno zaposlenih u HEP ODS-u.

Za potrebe skoro 276 tisuća kupaca izgrađeno je 2.696 trafostanica, što je najviše u HEP ODS-u, te 2.161 kilometara zračnih i 1.677 kabelskih vodova visokog napona (najviše 35 kV i 10 kV dalekovoda u HEP ODS-u), kao i 93 kilometara podmorskih kabela. Elektrodalmacija je, također, na prvom mjestu, a to vrijedi i za 12.120 kilometara niskonaponskih mreža i kućnih priključaka te za broj ugrađenih stupova.

Svi otoci o kojima skrbi Elektrodalmacija kao značajan turistički potencijal, energetski su dobro povezani, s tim da se posebna pozornost posvećuje poboljšanju energetskih okolnosti.

Istodobno, splitska Elektra  je na prvom mjestu i po broju prekida u napajanju kupaca. Razlog tomu su, prije svega, klimatske okolnosti, ljetni požari i orkanski zimski vjetrovi koji često prouzroče katastrofalne štete na objektima i postrojenjima.

Direktor Elektrodalmacija Split je mr. sc. Saša Kraljević, dipl. ing.

 


 
www.hep.hr HEP grupa Pravne napomene/legal noticies Pravne napomene
Član HEP grupe, Ulica grada Vukovara 37, 10000 Zagreb, tel: 01/63 22 111 , fax: 01/63 22 797