EN
Najava puštanja u rad ELEN punionice u Opatiji

Najava puštanja u rad ELEN punionice u Opatiji

U četvrtak, 7. travnja 2016. godine, pored ulaza u sportsku dvoranu Marino Cvetković, Stubište Lipovica, u Opatiji, s početkom u 11 sati, i, kreće puštanje u rad ELEN punionice za električna vozila.
   

Otvaranju prve ELEN punionice u Opatiji prisustvovat će Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, Ivica Skorić, voditelj projekta e-Mobilnosti HEP grupe i Vitomir Komen, direktor Elektroprimorja Rijeka.
Punionica je postavljena temeljem Sporazuma o suradnji na razvojnom projektu HEP-a za izgradnju infrastrukture za punjenje električnih vozila, prema kojem je Grad Opatija uredio parkirna mjesta, u što je uloženo 32.500 kuna, te dao pravo služnosti za parkirna mjesta, dok je HEP nabavio i ugradio punionicu uz tehničku podršku Elektroprimorja. Vrijednost investicije iznosi 70.000 kuna.
HEP je prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta. Zbog toga u razvojni projekt elektromobilnosti ulazi kao ravnopravni partner sa zainteresiranim gradovima, lokalnim samoupravama te svim stranama koje imaju interes i želju modernizirati javni i privatni transport te doprinijeti smanjenju emisija CO2 i očuvanju okoliša.
HEP je do sada u Hrvatskoj postavio ukupno sedamnaest javnih ELEN punionica, i to po jednu u Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji i Križevcima (koja se nalazi u probnom radu), kao i četiri u Osijeku, tri u Varaždinu te pet ultrabrzih punionica u Koprivnici izgrađenih u sklopu EU projekta Civitas Dyn@mo.
Uskoro bi se trebala završiti izgradnja ELEN punionice u Zagrebu, dok bi u probni rad trebale biti puštene punionice u Jastrebarskom, Krapini i Bujama. Do kraja ove godine, HEP planira i izgradnju punionica u Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Vodicama, Umagu, Virovitici, Bjelovaru, Vinkovcima, Ludbregu…