EN
Certificirani stručnjak za mjerenje i verifikaciju

Certificirani stručnjak za mjerenje i verifikaciju

Cilj tečaja Certificirani stručnjak za mjerenje i verifikaciju je priznati najkvalificiranije stručnjake za mjerenje i verifikaciju (M&V) i podignuti postavljene standarde u ovom području. Certificirani stručnjaci za mjerenje i verifikaciju (CMVP) izdvajaju se od drugih stručnjaka u područjima koja zahtijevaju primjenu točnih i pouzdanih metoda mjerenja i verifikacije. Zvanje CMVP potvrđuje razinu iskustva, ekspertize i specijaliziranog znanja stručnjaka iz raznih područja.

Tečaj Certificirani stručnjak za mjerenje i verifikaciju pokriva sve metode koje se primjenjuju za mjerenje i verifikaciju kod projekata energetske efikasnosti te uključuje verziju Međunarodnog protokola za mjerenje i verifikaciju učinka (IPMVP). Međunarodni protokol za mjerenje i verifikaciju učinka (IPMVP) je skup standardiziranih procedura za mjerenje, računanje i izvještavanje o postignutim uštedama energije ili vode u projektima energetske učinkovitosti kod krajnjih korisnika. Tečaj Certificirani stručnjak za mjerenje i verifikaciju obrazuje stručnjake o metodama i najnovijim zbivanjima u mjerenju i verifikaciji (M&V).

Tečaj na hrvatskom tržištu subvencionira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Tečaj je podržan od strane Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju.

Tečajevi se održavaju kroz 3 radna dana u vremenu od 08:30 do 18:00 sati. Termini održavanja tečaja mogu se vidjeti na linku info o tečaju

Polaznicima koji ne žele polagati ispit potreban za izdavanje CMVP certifikata, omogućeno je pohađanje tečaja bez polaganja ispita uz izdavanje uvjerenja da su završili Obuku za mjerenje i verifikaciju.
 

Prijavite se na HEP ESCO Newsletter! Prijavite se ako želite primati novosti putem e-pošte.