NaslovnaEnglishMapa webaKontakti
HEP-ESCO d.o.o.
   
 
 

 Milivoj Medven Klaonica

Temeljna djelatnost tvrtke Milivoj Medven Klaonica je multidisciplinarno vezana za pripremu i prodaju mesa i mesnih prerađevina, za što je u proizvodnom procesu potrebno osigurati znatne količine sanitarne tople vode.

Cilj Projekta je primjenom mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije smanjiti potrošnju loživog ulja u kotlovnici za zagrijavanje vode, koja se koristi u pogonima tvrtke.

Projektom je predviđeno korištenje otpadne topline iz hladnjača, koja se predaje sanitarnoj toploj vodi u akumulacijskim spremnicima. Prije izvedbe Projekta, ta se toplina ispuštala u zrak u okolici. Da bi se povećao udjel “besplatne toplinske energije“, sustav je dograđen solarnim kolektorskim poljima.

Primjenom moderniziranog sustava pripreme sanitarne tople vode, pogoni tvrtke ostvarivati će godišnje uštede na razini 315 000,00 kuna. koje će tijekom četverogodišnjeg razdoblja isplatiti ukupna investicijska ulaganja.

Provedbom Projekta ostvaren je cilj smanjenja potrošnje od 86 600 l/god loživog ulja, koje zagrijava približno 9 500m³ sanitarne vode. Nakon implementacije, predviđene su uštede od 73 890 l/god ili 85% prijašnje potrošnje. Posljedica smanjene potrošnje loživog ulja je smanjenje emisije stakleničkih plinova za 192 t/godišnje.
pdf

PDF 508 kB


 

www.hep.hr HEP grupa Pravne napomene/legal noticies Pravne napomene  
Član HEP grupe , Ulica grada Vukovara 37, 10000 Zagreb, tel: 01/63 21 920, fax: 01/63 22 459